DEUTZ-FAHR и OVERUM носят добавена стойност в стопанството на млад фермер

Негов надежден партньор е фирма Ири Трейд

Александър Сотиров е един щастлив фермер. Така пише на неговия новозакупен трактор DEUTZ-FAHR от 9-та серия, с мощност 300 к.с. „Благодарение на него кампаниите се случват по-бързо. Един по-голям трактор замества два по-малки, нужна е по-малко работна сила, а разходът за поддръжка също спада. Не може да се отрече, че производителността се увеличава благодарение на комфорта на машината", разказа младият и амбициозен Александър Сотиров. Той е завършил агрономство в Аграрен университет в Пловдив и в момента е начело на семейната компания, която обработва 2 хил. дка земя в землищата село Ябълчево и Карагеоргиево.

Тракторът DEUTZ-FAHR от 9-та серия е свръхмодерен и високотехнологичен. Всеки отделен компонент на серия 9 е изключително иновативен и е сред най-добрите на пазара. Няма алтернатива на 6-цилиндровиия двигател Deutz TTCD 7.8 л, Twin turbo с двустепенен турбокомпресор и интеркулер, както и на технологията SCR, DPF и DCR.

Заедно с трактора Александър Сотиров закупил и 5-корпусен, обръщателен плуг OVERUM, отново от Ири Трейд, който е с хидравлична защита. Плугът е подходящ за работа на тежките и каменисти почви в стопанството.