В полските райони започва жътвата на пшеницата

В полските райони започва жътвата на пшеницата.
Преди това складовете се обеззаразяват, почистват се зърноплощадките, следи се за настъпването на жътвената зрелост.
При третиране на празни складови помещения, същите се държат 48 часа плътно затворени, след което се проветряват в продължение на няколко дни.
Дълбоката оран се извършва непосредствено след прибиране на сламата.
Още по темата
- Отвъд Океана царевицата беше единствената, останала над чертата
- Западните танкове за Украйна оскъпяват пшеницата
- Европейската пшеница продължава да не може да прескочи границата от 288 евро
- Цената „продава“ на хлебна пшеница от производител е на начална цена от 630.00 до 730.00 лв./тон
- ЦАРЕВИЦАТА И РАПИЦАТА В ПАРИЖ СА НА ЗЕЛЕНО