АГРОФОРУМ

Адрес: София 1330 бул. "Възкресение" 1 тел.: 02/920 20 63 факс: 02/ 920 20 63
E-mail: agroforum@astratec.net

 

Телевизионно предаване за селското стопанство, земята и хората.

"АГРОФОРУМ" е телевизионно предаване за селското стопанство, земята и хората. Създадено е на 26.10.1999год. с цел да бъде съпричастно към проблемите в земеделието и да търси начини за тяхното решаване. То се стреми и да образова селскостопанските производители, да им показва нагледно как и кога да се извършват агрозащитните мероприятия, как да предпазят от различните заболявания животните и селскостопанските култури, какви са новостите в селскостопанската наука и практика.

Концепцията на предаването включва съвети за постигане на по- високи добиви и повишаване на почвеното плодородие. Посочват се начини как да се произвежда по-рентабилно в селското стопанство, както и методи за получаване на селскостопанска продукция с по-ниска себестойност. Представяме опита на по-­напредналите стопанства в България, срещаме зрителите на предаването с известни личности в областта на агробизнеса, както и с учени, които дават отражение на сътрудничеството между науката и практиката. Присъствието на доценти и професори по хранене и отглеждане на животните, агрономия, икономисти и търговци на готовата продукция. Те също имат отношение към селското стопанство и без тях задвижването на отрасъла не би било възможно.

Гости на предаването много често са самите производители или търговци на препарати за растителна защита, ветеринарно-медицински медикаменти, помощни средства, трактори, инвентар и други пособия, които се използват в производството, Т.е. хора, които най - добре познават нуждата от дадения продукт или техника и могат да дадат най-подробна и достоверна информация.

От опита ни през този период на съществуване се разбра, че наред със съветите за крупното селско стопанство, България има нужда и от съвети за цветарството и градинарството, затова от месец декември 1999 год. в предаването стартира и такава рубрика.

Значително внимание в "АГРОФОРУМ" се отделя на отразяването на различни агросъбития през годината - симпозиуми, панаири, форуми, откриване на пазари и агроцентрове, презентации на нови продукти в областта на селското стопанство.

Присъствието ни в медийното пространство и постоянно нарастващият интерес от страна на зрители и рекламодатели показва, че предаването е нужно и полезно. Потенциална зрителска аудитория според представително проучване на MBMD - 1,5 - 1,7 млн. зрители

Собственост на предаването:

Авторските права върху предаването принадлежат на

"АГРОМЕДИЯ" ЕООД

Концепцията, марката и името са патентовани в патентното ведомство на Република България.

 

! Съобщи за неточности в данните на фирмата !