Очакваме повече от 15 000 посетители на изложбите в Международния панаир в Пловдив, посветени на семейството

Снимка:

Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив

- Г-н Соколов, какви новости ще могат да се видят на изложбите, които ще се провеждат в Международния панаир – Пловдив в края на март и началото на април?

- От 30 март до 3 април започват изложби, свързани и насочени към семейството. Това са изложби, на които цялото семейство – баба, дядо, мама, тате, внуче, син, дъщеря, роднини, братовчеди могат да присъстват. Първо има изложба „Природа, лов и риболов”, насочена към хора, които са любители на тази емоция – лова и риболова. Тук има акцент, свързан с това как да се пази гората, как да се репродуцира така, че да запазва околната среда в състояние, удобно не само днес, но и за векове напред. В тази изложба могат да се видят най-различни експонати, свързани с горското стопанство, лова, риболова и забавленията от този род.

- Какви атракции предвиждате?

- Ще има атракции, свързани с демонстриране на различен вид забавления, като започнем – машини, техники, горскопробивни техники, удоволствия като стрелба с лъкове, демонстрация на соколи. Всичко това създава едно изключително настроение. Става въпрос за силно специализирани стоки и услуги, които задоволяват и най-чувствителното потребителско търсене. То ще се развие в Трета палата.

- Какви хора биват привлечени от изложбата, посветена на лова и риболова?

- Казват, че в България най-голяма е армията на ловците. Те казват, че имат над 150 хил. членове. Това са мъже и жени, които са се отдали на този вид спорт с цел релаксиране, изживяване на емоция и са много чувствителни на тази тема, защото така се гали тяхното его и винаги изложбите преминават при голям интерес и с много интересни участници.

- Към кого е насочена изложбата „Цветна пролет”?

- В Четвърта палата ще се изяви една друга част от усета на хората – цветята, изложбата „Цветна пролет”. Тя е насочена към друга част от семейството – жените, които проявяват интерес към тези продукти. Там може да се видят не само изящни щандове, подредени с най-доброто от тази индустрия, но гражданите могат директно да си закупят такива стоки и да украсят своите домове, градини, вили, офиси. Цветята са от най-добрите начини едно място да се приведе в приятно за обитаване.

- Какво може да се види на изложбата за кучета и котки?

- Там си дават среща всички любители на животни – кучета, котки, а и не само, защото там има пилета и най-различни домашни любимци. Там хората показват своето отношение към животните. Организират се и различни състезания, получава се една показност, в добрия смисъл на думата, тъй като всеки иска да покаже това, за което се грижи през годината. Сега имат възможност за това на изложбата, която преминава при много голям интерес, защото знаете, че домашните любимци отнемат времето на всеки един от нас по някакъв начин, и то с голямо удоволствие. Заявките за участниците продължават и сега. Много хора „по стар български обичай” се сещат в последния момент, но ние сме създали достатъчно добра организация, и всеки, който се сети дори в деня, да заповяда и да участва.

- Организирате и изложба, посветена на хората, които държат на външния си вид...

- Да, това е италианският фестивал на красотата и прическата, който е традиционно събитие от няколко години, всяка пролет и есен, благодарение на „Christian of Roma” – една инициатива, която те поддържат много добре, правят изключителни състезания, показват нови модели, дават тенденции, участват много хора – и професионалисти, и учащи се, любители. Много идеи за женската и мъжката красота и представяне на много добри продукти, свързани с тази индустрия, могат да се видят на изложбата. Тя се провежда по много забавен начин – със съответните концерти и конкурси, като всички участници много се забавляват.

- Колко общо са участниците в изложбите?

- Постоянно събираме информация за участниците. Сега с подобряването на дните се повишава и активността. Минимум те ще бъдат не по-малко от миналата година, което много ни радва. Изложбите „Природа, лов и риболов” и „Цветна пролет” се откриват на 31 март, а другите – на 1 и 2 април. Дотогава текат заявките.

- Какво друго може да се види за първи път?

- За първи път организираме една инициатива на Европейския колеж по икономика и управление по повод 10-годишнината им. На 2 април в 7 палата ще се проведе „Биенале на креативността”, което е нашата изненада към гражданите и посетителите на Пловдив. Това е едно изключително мероприятие, подготвено изцяло от Европейския колеж по икономика и управление и Международен панаир – Пловдив, като място на провеждане, където ще си дадат среща идеите и креативността на младите хора. Там ще бъде изпълнено от ателиета, сцени и забавления, които ще продължат цял ден. Те ще са насочени към младите хора и техните родители. Ще присъстват много изпълнители, художници, архитекти, дизайнери. Всичко, което може да се случи като креативност, е призовано на 2 април. Биеналето се състои за първи път, то ще се провежда на две години. Надяваме се с него да допълним семейния портрет, който се опитваме да сътворим по време на тези изложби.

- Ще бъдат изложени и каравани за любителите на автотуризма. Разкажете повече за тях.

- На откритите площи ще има каравани за отдих, туризъм и къмпинги. Отделно ще има демонстрация на специални машини и джипове за офроуд в горска среда, с което ще се правят забавления на откритите площи. Интересни са и забавленията, които организират горските техникуми. Те организират състезание за рязане на дървета – тренировка на учениците, с което се създава изключително настроение и за посетителите.

- На каква площ ще бъдат изложенията?

- Във Втора палата е италианският фестивал, в Трета палата е „Природа, лов и риболов”, в Четвърта палата е „Цветна пролет”, в Седма палата е „Биенале на креативността”, а в Осма палата – домашните любимци. Площите преди и пред тях, т.нар. Пето поле и паркът отпред са местата, които хората могат да обиколят, да задоволят своите интереси, да почиват в приятна паркова среда и така да изкарат чудесните пролетни дни. Площта със сигурност е повече от минали години.

- Отделя ли българинът средства за хобитата си?

- Определено отделя. Ние не случайно правим изложението в този период, когато е отминала зимата със студовете, празниците и неудобствата. Сега хората имат нужда да излязат на открито, да видят нещо ново и да се забавляват. Ние изпълняваме и мисията на Международен панаир в Пловдив – да създаваме добри условия за участниците и посетителите и да създаваме нови възможности.

- Колко посетители се очакват?

- Очакваме не по-малко от 15 000 посетители, което отново е повече, отколкото миналата година. За съжаление, миналата година имаше и два дни с лошо време, което също се отрази. Сега, като гледаме прогнозите, очакваме посетителите. Наградите за посетителите са свързани със значимостта на гостите. Ще изтеглим по справедлив начин наградата в последния ден. От 30 март до 3 април в Пловдивския панаир ще бъде едно чудесно семейно парти.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.