1. Начало
  2. Интервюта
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Гурме салонът - бягство от действителността

Гурме салонът - бягство от действителността

Снимка:

Елисавета Първанова, представител на Експо Тим ООД

- Г-жо Първанова, каква е идеята на вече традиционното изложение Гурме салон, което организирате?

- Когато ние си задаваме въпроса защо да го правим, отговорът е - за да направим един подарък на столичани и гостите на София, които да дойдат в предколедните и предновогодишните празници, да се разходят по жълтите павета, да влязат в Гранд хотел София и да опитат уникални неща. А защо не и да си купят подаръци за своите близки, защото уникалните неща са наистина много.

- Какво да разбираме под Гурме? Защо Гурме Салон?

- Защото гурмето, преведено на наш език, това е нещо, което е за хора ценители на добрия вкус. Всеки, който иска по някакъв начин да опита нещо различно от ежедневната му храна, може да дойде и да опита гурмето. Това е гурме – нещо, което не ядем всеки ден, но въпреки това ни създава една приказност, празничност, едно приятно усещане...Гъделичкаме си сетивата.

- Какви са акцентите в Гурме салона тази година?

- Всяко година ние гледаме да си обединим усилията, или както се казва- да се ко-брандираме с някакъв продукт, който е много качествен, който носи в себе си някаква история, носи интересна приказка...Тази година това е конякът Remy Martin, който е уникален френски коняк, и дълги години е бил конякът на европейските крале. Така че хората, които искат да опитат нещо, което са пили кралете през вековете, могат да дойдат и да дегустират, ще имат такава възможност. Да се почувстват и те крале, дори за малко....

- От храните какво не трябва да пропускат посетителите?

- Хубаво е да опитат нещо, което се предлага у нас за първи път- като например месото от син рак, който е напълно биологичен, не се ползват никакви консерванти и не се предлага никъде другаде. И аз сега за първи път ще го опитам. Има, разбира се и други много хубави неща- уникално телешко американско месо от Вивенда, приготвено по уникален начин, и което ще ни донесе голямо кулинарно удоволствие. Има също така и много видове бири, които хората да опитат и да сравнят. Въобще- има с какво да зарадваме посетителите.

- Как бихте определили с няколко думи изживяването Гурме салон?

- Изживяването Гурме салон е бягство от действителността, празник и обикновено трябва да бъде споделен. Затова- вземете приятел, близък човек, колега и го споделете!

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.