1. Начало
  2. Интервюта
  3. Селекция
  4. Това, което ни радва днес, е споделеният успех

Това, което ни радва днес, е споделеният успех

Снимка:

Божана Гандева, управител на Косад Семанс България

-Г-жо Гандева, какво е самочувствието Ви като управител на Косад Семанс след седем години на българския пазар?

Скоро си дадох сметката, че всъщност не са седем години. Официално - да, седем са. Но на практика това е единадесета година за нас на изложението АГРА. В началото бях сама, три години, само с колегите от Италия. А днес имам екип, който подрежда всичко и се грижи за добрите посеви, за доброто настроение и всичко да е наред в компанията ни.

-Кои са успехите, които бележат този път? Кои са нещата, които ви радват и мотивират да продължавате все така амбициозно напред?

Това, което ни радва днес, е споделеният успех, уважението на фермерите към нашата компания и към моите колеги. А това се постига с добри продукти и добър екип.

-Говорейки за добри продукти, кои от тях ви направиха лесно разпознаваеми на пазара?

Категорично житните култури. Имаме продукти като Сориал, Собел и Софру и сигурно няма стопанство в България, където да няма засети пшеници на Косад Семанс. Много добре се справяме и при рапицата, с топ продукта ни Сиртаки. Акцент обаче на Международното изложение АГРА 2018 са пролетните култури, при които имаме много нови продукти, и при царевицата, и при слънчогледа. Предлагаме богат избор и при соя, люцерна...

-Фермерите харесват Вашето специално отношение към тях. Ще ги зарадвате ли и тази година с оригинални инициативи и атрактивни промоции?

Ние имахме доста добра програма за фермерите, която беше свързана с ранни заявки. За всички, направили заявка за наши продукти до края на 2017 г., като доставката се случва сега, предложихме много добра промоция - купуваш 50 торби, получаваш 10 гратис. И нямаше никакво ограничение, земеделците можеха да избират от цялата ни продуктова листа. И голяма част от фермерите се възползваха от тази програма. За тази година най-добрите ни продукти при царевицата и слънчогледа също участват в Програма 10 плюс 1.

-През стопанската 2017-та представихте продуктите си по доста оригинален начин. Има ли вече идеи и за тази година?

Всички трябва да бъдем професионалисти на полето. И когато работим, и когато се веселим. И ние знаем как да го правим. За нас е важно, когато се събираме на подобни промоции, да отворим сърцата и душите си и да се забавляваме. През 2017-та посетихме много екзотични дестинации - бяхме в Марбелия в Испания, в Гърция ходихме, в Италия карахме Ферари. Бяхме предвидили доста разнообразна културна програма. А какво сме замислили за тази година е тайна. Но със сигурност фермерите ще бъдат удовлетворени от нашето партньорство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.