Марсело Педрацини, бизнес директор за Австрия и Източна Европа в New Holland AG: Всичко свързано с Ню Холанд е вълнуващо

Интерагри е най-добрият партньор, който можем да имаме в България

Щандът на ИНТЕРАГРИ България на 13-тото издание на БАТА АГРО тази година предложи пълна гама трактори и комбайни New Holland и за първи път представи иновативните модели прикачна техника от марката – плугове, култиватори, сеносъбирачи, редица бизнес услуги и уникално финансиране с 0% лихва за 4 години и възможност за лизинг до 7 г., разработени съвместно специало за българския пазар. На щанда на ИНТЕРАГРИ България разговаряме с г-н Марсело Педрацини, бизнес директор за Австрия и Източна Европа в New Holland AG. 

 - Вие успяхте да дойдете на изложението БАТА АГРО 2021 в Стара Загора. Това ли е първото събитие на живо за Вас от началото на пандемията?

Много съм щастлив да съм в България. Това е първото ми пътуване от началото на пандемията. Българският пазар е много важен за нас и затова трябваше да съм тук.

 - Колко важни са събитията на живо в сравнение с организираните онлайн?

Събитията на живо винаги ще съществуват. Много е важна тяхната роля, защото фермерите искат да видят, да пипнат машините, те няма да купят машина по каталог.

Но заради Ковид трябваше бързо да се премине към онлайн събития. Ню Холанд винаги е на върха на технологиите и иновациите. Именно затова проведохме нашето глобално дигитално изложение. То беше много успешно. Това беше новият начин да информираме нашите партньори за новостите от Ню Холанд.

 - Какво влияние оказа Ковид върху пазара на агротехника в Европа?

Влиянието беше изключително голямо през 2020 г. България е един от примерите – имахме много тежка година. Но през 2021-ва се наблюдава възстановяване на пазара и увеличение на продажбите в Европа.

 - Представете най-вълнуващите новости от Ню Холанд.

Всичко свързано с Ню Холанд е вълнуващо. Сред последните ни новости е метановият трактор. Това е машина, която от края на юни ще излезе от поточните линии и ще започнем да продаваме в Европа. Скоро ще дойде и в България.

 - Какви други нови технологии и машини да очакваме от Ню Холанд в близко бъдеще?

Произвеждаме все по-големи машини. Високотехнологичната им свързаност е друго много важно предимство, което нашите клиенти искат от нас. Имаме няколко модела като T8 Genesis, който скоро ще е в България, както и новият CR комбайн с PLM. Свързаност, по-добра производителност, по-кратки срокове с ниски разходи – това са новостите при машините от Ню Холанд.

 - Интерагри е Вашият ключов партньор в България вече повече от 8 години. Какво е посланието Ви към българския екип?

Интерагри е най-добрият партньор, който можем да имаме в България. Единственото, което искам да им кажа, е да продължават все така. Те са екип от професионалисти и умеят да се грижат за клиентите, да ги подкрепят с отличен сервиз и отличен маркетинг.

Заедно с Интерагри ние се стремим да дадем повече гъвкавост и много възможности на нашите клиенти, като например – предлагаме на българския пазар уникални лизингови условия с 0% лихва за 4 години или лизинг до 7 години при преференциални условия, също така предлагаме удължена гаранция със Сервиз плюс, опция за наемане, много специални оферти и т.н.

 - Какво е бъдещето на фермерството предвид предизвикателствата, с които се сблъскваме?

Бъдещето на фермерство е насочено към дигитализацията, използването на по-големи машини. Автономните машини са истинското бъдеще, фермерите ще ги управляват от домовете или офисите си чрез мобилни устройства. Ние вече показахме колко сме добри в това. Произведохме нашия автономен трактор, показвайки на индустрията какво е бъдещето в земеделието.

 - Какъв е Вашият съвет към българските фермери?

Моят съвет към българските фермери е да подновяват машините си и да инвестират в най-новите технологии, да се доверяват на професионален партньор, който ще ги подкрепя и който разполага с професионален екип. Да бъдат част от света на Интерагри и Ню Холанд.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.