Новите HD модели Т7.290 и Т7.315 на NEW HOLLAND са истинска функционална революция

Снимка:

Даниел Минев, Изпълнителен Директор ИНТЕРАГРИ България АД

Г-н Минев, преди всичко, поздравления за приза „Машина на годината“, връчен на Т7.315, един от новите модели на водещия бранд във Вашето портфолио – NEW HOLLAND. Какви са плюсовете от тази награда за бизнес биографията на сравнително млада компания като ИНТЕРАГРИ България?

Здравейте, благодаря ви много. Действително отличието е голямо и зад него стои трудът на много хора. Знаете ли, че за производството на новата Heavy Duty серия в завода на NEW HOLLAND в Базилдон, Англия се е наложило да конструират изцяло нова поточна линия. Дори само от този факт, може да си представите мащабите на вложените усилия и иновации в новите модели, свързващи двете изключително успешни серии на NEW HOLLAND, тракторите Т7 и Т8.

Естествено, като единствен официален вносител на NEW HOLLAND у нас, тази награда ни прави изключително горди и щастливи. Тя символизира най-важното – че партньорите ни постоянно създават иновации и се развиват и в бъдеще ще продължим да предлагаме на нашите клиенти само най-доброто от света на земеделската техника.

Кои предимства, според Вас, помогнаха на трактора NEW HOLLAND Т7.315 да надделее над конкуренцията в категория L?

Двата нови HD модела, Т7.290 и Т7.315 са истинска функционална революция и това отличие напълно го доказа. Подобренията при тях не бива да се разглеждат по отделно, например задния навес, който вече може да вдигне повече от 11 тона, или новият HI e-SCR двигател постигащ най-високата степен на очистване в сектора Tier 4b final*, при това без скъпи и ненужни филтри, а само с използване на Ad-Blue. При тези нови и иновативни машини става въпрос за цялостна концепция – съчетание на мощността на голям трактор с пъргавината и функционалността на Т7.

В действителност подобрената ефективност се отнася за пълната гама на изцяло новата серия Т7, която още от началото на следващата година ще бъде налична в България. Всички модели са средно с около 10 % повишена мощност, като за първи път в индустрията EPM системата работи и на заден ход. Друга абсолютна иновация за сектора е опцията за двускоростен преден ВОМ. Спокойно може да се каже, че мощта, многофункционалността и представянето на серията е подобрено във всяко едно отношение. И всичко това съчетано с едно на практика луксозно изживяване в обновена кабина с подобрена видимост, редуциран шум, три нива на оптимален комфорт на седалките и перфектна LED видимост до 360° около машината. Сами виждате, че новата серия Т7 е изключителна и през следващата година със сигурност ще намери място в стопанствата на онези земеделски производители, които умеят добре да си правят сметката.

В България свързваме NEW HOLLAND и с един рекорд, поставен от зърнокомбайна CR 10.90. Как това се отрази на имиджа на бранда в България, има ли интерес към този модел?

Да, говорите за Гинес рекорда, който остава валиден и за кампания 2016. В края на миналата година CR 10.90 постигна смятаното за невъзможно. Ожъна близо 800 тона пшеница само за 8 часа, като въпреки лекия дъжд подобри предишния световен рекорд малко след шестия час.

Феноменална машина – най-мощният двуроторен комбайн в света, а както виждаме и най-високопроизводителният!

Всичко това веднага повлия на пазара и в частност на големите земеделски производители. Още тогава получихме запитвания за покупка на CR 10.90. За съжаление обаче, тъй като първоначалния капацитет на производство бе много лимитиран нямаше възможност да бъде поръчан веднага.   

В края на настоящата година обаче дойде и добрата новина. От NEW HOLLAND вече бяха готови да предложат ограничена квота за поръчки от България. Веднага се свързахме с нашите клиенти и още през ноември станаха факт първите сделки. Живот и здраве сега единствено чакаме машините да пристигнат в България и ще се радваме да организираме демонстрация на ненадмината им ефективност и на родна земя.

Вашата компания предлага и други световни брандове. Кои от тях се радват на най-голям интерес на българския пазар и защо? 

Винаги сме били много прецизни в подбора си на партньори. За нас основно изискване е да споделяме една идеология и политика с брандовете, които представяме. Затова в портфолиото ни няма да намерите компромиси, а само доказани марки и машини с най-високо качество.

От самото начало работим с Gregoire-Besson – един от лидерите в почвообработващата техника. Също като нас и те държат изключително много на силната връзка с фермерите и отличното следпродажбено обслужване. Затова в момента изграждат единен, централизиран склад за резервни части. След приключването на проекта, към средата на следващата година, вече всички резервни части Gregoire-Besson ще могат да се доставят в рамките на цяла Европа, само за 24 часа. Същевременно всички знаем, колко е важно да се използват само оригинални части и те да са достъпни на време, за да няма забавяния в обработките и загуби.

От година вече си партнираме и с KINZE. Американският бранд е познат с безкомпромисната си прецизност и се приема много добре от българските фермери. Има интерес. Затова направихме и две демонстрации през годината – на шест редовия модел 3000 с вакуумен изсяващ апарат и на дванайсет редовия модел 3200 с механичен апарат. И при двете демонстрации земеделските производители се убедиха от първа ръка в статистиката, а именно хомогенен посев и прецизност на изсяване с точност над 95-98% при висока работна скорост от 14-15 км. в час. При всички случаи, това са машини, които значително повишават предпоставките за богата реколта, а освен това спестяват време, обработки, а от там и гориво, и средства. Сеялките на KINZE могат да се използват и за директна сеитба (предпочитан в САЩ), при същото качество и точност на работа. Сеялките на KINZE значително превъзхождат всички конкуренти марки за скоростна сеитба. Затова и интересът към тях е много голям.

Какво ще пожелаете на българските фермери за новата 2016 година?

На първо място плодородна година. На второ, да не се страхуват да бъдат лидери. Да залагат на високопроизводителна техника с която да прибират бързо и да са минимално зависими от климатичните промени. Да действат смело, да търсят развитие и да не чакат на субсидии, а да си управляват стопанствата така, че да са печеливши и без субсидии. Не на последно място разбира се и по-високи изкупни цени. За съжаление, България не е сериозен фактор на международния пазар на зърно и няма как да влияе на изкупните цени, но всеки фермер може да влияе пряко на ефективността на производството си. С машините на New Holland се постига максимална ефективност и минимални разходи, което прави нашите клиенти печеливши. За всички, които са решили да оптимизират производителността на своето стопанство с нови машини, мога да обещая една интересна година, пълна с атрактивни предложения и професионално обслужване от ИНТЕРАГРИ България, както и до сега.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.