1. Начало
  2. Интервюта
  3. Земеделска техника
  4. Замисълът на новия Агробизнес център на „Римекс-1 Холдинг” в Стара Загора е да провокира новите и ефективни решения в бизнеса

Замисълът на новия Агробизнес център на „Римекс-1 Холдинг” в Стара Загора е да провокира новите и ефективни решения в бизнеса

Румен Лазаров-изпълнителен директор на „Римекс-1 Холдинг”

-Г-н Лазаров, как се чувствате след откриването на един от най-впечатляващите бизнес центрове в България?
-След като нашите чуждестранни партньори изразиха мнение, че превъзхожда центровете на дистрибуторите им в Европа се чувствам доволен от свършеното. Имахме известни проблеми със сроковете на изпълнение, породени от метеорологичните условия, но въпреки това първоначалната ни идея сградата да бъде открита на рожденния ден на фирмата се сбъднаха и сега съм доволен.

-С какво е уникален този Агробизнес център?
-Уникален е с това, че е заобиколен от земеделска земя, която ще бъде използвана като опитно поле за тестване на машините, доказване на технологиите, изпробване на различни конфигурации от машини и т.н. Целта ни е не от клиентите да научаваме за качествата на техниката, а ние предварително да го знаем. По този начин ще бъдем по-близо до изискванията на фермерите. По тези показатели смятам, че центърът е уникален и съм убеден, че ще даде ново начало на бизнеса в нашия сектор.

-За първи път ли се прави подобен агроцентър в България?
-Мисля, че за първи път. В този бранш сме няколко големи фирми, които имат бази в големите градове, разположени в индустриалните зони, но не и между земеделска земя, обработена перфектно.

-Тези обработваеми площи по какъв начин ще помогнат на служителите и на клиентите по отношение на машините?
-Служителите вместо да работят с проспекти и рекламни материали, ще могат сами да тестват качествата на машините в реални условия. Те ще разберат първи какъв е резултатът от работата и тогава ще могат да предлагат на клиентите най-добрите решения за техните стопанства. Клиентът от своя страна ще може сам да се убеди на място в това. Тогава тази база данни ще води към решения. По този начин ще подобрим качеството и квалификацията на нашите служители. Замисълът на центъра е да провокира новите и ефективни решения в бизнеса.

-Агробизнес центърът е модерен и функционален, разположен е на много стратегическо място по пътя Стара Загора -Бургас. Какво още не знаем за него?
-Покритата площ е около 1200 кв. м, като на първия етаж е разположен шоу рума, склада за резервни части и сервизните помещения. На втория етаж е офисната част – счетоводство, търговски отдел, бизнес мениджмънт и приемни. Интересен е дворът, който е 8 декара и може да побере 30–40 машини.

-Колко души е обслужващият персонал в него?
-25 души ще работят в центъра. Точката е доста достъпна, на 2 часа с автомобил от София. Западните партньори, виждайки съоръжението, добиха повече сигурност в нас и изразиха готовност за доставка на повече и разнообразни машини, което ще съкрати сроковете, в които машините пристигат при крайния клиент. Това ще опрости и оптимизира взаимоотношенията ни.

-Ще увеличи ли центърът продажбите на техника?
-Със сигурност ще го увеличи. Това е един голям район, в който до момента имахме скромно присъствие. Но оттук нататък ще изградим един имидж с професионалисти, които ще повдигнат нивото на селскостопанския бизнес в района и мисля, че резултатите няма да закъснеят. Имам 20-годишен опит и мисля, че тази стъпка е правилна.

-След като отвори врати новият комплекс, може би ще Ви се наложи по-често да пътувате до Стара Загора ...
 -Със сигурност. Поне 3 дни дни в седмицата ще бъда тук. Стара Загора е хубав и чист град, заобиколен от планини и зеленина.

-Как решихте да поканите Джон Лоутън, бившия вокалист на групата Юрая Хийп на партито, което наистина беше впечатляващо?
- Това е дълга история, но той е един от любимите ми певци. Уникален е. Тонусът, атмосферата и настроението в присъствието на звезда от такава величина са неповторими.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.