1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ е бракувала 1670 килограма хранителни продукти

БАБХ е бракувала 1670 килограма хранителни продукти

Областните дирекции по безопасност на храните са проверили 4585 обекта за периода от 10 до 14 септември

През изминалата седмица инспектори към Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършиха 4774 проверки на територията на страната. 189 от тях са на обекти по морските ни курорти. Това съобщиха от БАБХ.

Във връзка с официалния текущ контрол, инспектори към съответните Областни дирекции по безопасност на храните са проверили 4585 обекта за периода от 10 до 14 септември включително. В резултат на проверките са издадени 254 предписания и са съставени 92 Акта за установяване на административно нарушение.

Възбранени и бракувани са 1670 килограма хранителни продукти, като по-голямата част от тях са бракувани в магазин от голяма търговска верига. Магазинът беше затворен, а именно това нарушение беше повод д-р Йордан Войнов – изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, да разпореди масирани проверки във веригите магазини, относно процедурите по обезвреждане на бракуваните храни и хранителни продукти.

Извън официалния текущ контрол, един обект беше затворен, а още 188 бяха проверени от инспектори към Областните дирекции по безопасност на храните в областите Добрич, Варна и Бургас през изминалата седмица, във връзка със засилените проверки на обекти от търговската мрежа и заведения за обществено хранене в морските ни курорти. Инспекторите са издали 6 предписания и са съставили 6 Акта за установяване на административно нарушение, като в морските курорти на територията на област Бургас и Варна не е констатирано нито едно несъответствие с действащото законодателство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.