1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ е възбранила над 10 000 яйца при проверки във връзка с Великден

БАБХ е възбранила над 10 000 яйца при проверки във връзка с Великден

Издадени са 166 предписания за периода от 01 април до 06 май 2013 г.

Инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 7496 допълнителни проверки в цялата страна за периода от 01 април до 06 май 2013 година, във връзка с официалните празници Великден и Гергьовден. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Инспектирани бяха предприятия за производство и търговия с храни, препакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, пазари и борси, като приоритет бяха храните, които традиционно се консумират на празничната трапеза – яйца, козунаци, агнешко месо. Инспекторите са издали 166 предписания, съставили са 69 Акта за установяване на административно нарушение.

При съвместни проверки от инспектори на Областните дирекции по безопасност на храните с представители на Районните управления на полицията, бяха възбранени 650 килограма месо с неустановен произход в област Русе, близо 230 килограма агнешко месо без здравна маркировка и придружаващи документи в област Бургас и в град София.

Бяха възбранени и над 10 000 яйца поради несъответствие при етикетиране, както и 3 688 козунака, които са били в срок на годност, но най-вероятно са били опаковани топли и след образуван конденз при отделни единици е предизвикано плесенясване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.