1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ започва проверки в зимните курорти

БАБХ започва проверки в зимните курорти

Агенцията е изготвила промени в Наказателния кодекс за криминализиране на предлагането на храни с изтекъл срок на годност

Българската агенция за безопасност на храните е изготвила промени в Наказателния кодекс за криминализиране на предлагането на храни с изтекъл срок на годност и без произход, заяви в ефира на радио „Фокус” директорът на агенцията д-р Йордан Войнов.

Той посочи, че храните от животински произход са най-рисковите: "Затова бе създадена и тази агенция, за да може да направи пълен мониторинг по цялата верига – от полето до масата, за да няма прекъсване на тази верига. Нашата работа е ежедневният контрол. Доста е трудоемко, тъй като, възползвайки се от досегашната ситуация, че са съществували няколко контролни органа, доста търговци и производители са си позволявали да работят скрито, което е недопустимо и опасно за здравето на потребителите”, коментира директорът на БАБХ.

Д-р Йордан Войнов посочи, че Българската агенция по безопасност на храните започва проверки в зимните курорти, за да не се допусне ситуацията с хранителните натравяния през лятото и лошото предлагане на ол инклузив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.