1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Българските биопродукти са безопасни, качествени и истински

Българските биопродукти са безопасни, качествени и истински

Това се посочва в съобщение до медиите на Българска Асоциация Биопродукти

Българските биопродукти са безопасни, качествени и истински, се посочва в съобщение до медиите на Българска Асоциация Биопродукти (БАБ).
    
От сдружението припомнят, че последните данни от Германия окончателно са опровергали съмненията за опасни биокраставици като причинители на заболяванията през последния месец. Може да се предполага, че най-вероятно става въпрос за замърсяване при обработката, транспорта или опаковането на хранителни продукти, се посочва в текста.
    
Българското биоземеделие търпи сериозни щети от манипулативната информация за биокраставици - причинители на смъртоносна инфекция, тъй като страната ни е най-големите производител на биокраставици в ЕС, пише в пресинформацията.
    
Във връзка с появили се спекулации за етикетирането на биопродуктите в България, от сдружението са категорични, че у нас те преминават през система за сертификация и последващ контрол и по този начин отговарят на изискванията на Европейската комисия.

Логото на биопродуктите е стандартизирано, а задължителният съпътстващ код дава допълнителна информация за произхода и сертифициращия орган, обясняват от сдружението. Понятията "еко", "био" и "органик" са защитени от закона и могат да се използват само при наличие на сертификат, се подчертава в съобщението.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.