1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Без съществена промяна остават цените на брашно тип „500” през последната седмица

Без съществена промяна остават цените на брашно тип „500” през последната седмица

Средната цена за страната по данни на дирекция "Стратегическо планиране" към МЗХ е 0,87 лв./кг.

Средно за страната, цената на едро на брашно тип „500” остава без промяна спрямо предходната седмица - 0,87 лв./кг. По области, цените отново са в широкия диапазон от 0,63 лв./кг (Враца) до 1,00 лв./кг (Ловеч). В по-голямата част от областните центрове се наблюдават разнопосочни колебания на цените, в границите от -5,3% (Смолян) до +4,6% (Варна).

През периода 16-23 ноември 2011 г. средната цена на брашното на дребно в големите търговски вериги (ГТВ) отбелязва слабо понижение (с 1%) спрямо предходната седмица.
В големите супермаркети на страната брашното се търгува на дребно в ценовия интервал от 0,89 лв./кг (Варна) до 1,14 лв./кг (Бургас). Изменение на цените, в границите от -2% до -5,3%, се наблюдава в пет области, най-значително във Варна.

Най-голяма разлика между цените на едро и цените на дребно в ГТВ се наблюдава в Плевен - 0,43 лв./кг. Във Варна средната цена на дребно в ГТВ е по-ниска от тази на едро с 0,02 лв./кг.

При търговията на дребно с брашно в другите търговски обекти (ДТО) средната цена за страната остава без промяна спрямо предходната седмица - 1,12 лв./кг. По области, цените са в диапазона от 0,95 лв./кг до 1,25 лв./кг, като най-ниски стойности са отчетени във Варна, а най-високи - в Габрово. Изменение на цените спрямо предходната седмица се наблюдава само в областите Видин, Враца и Монтана, като при всички е налице поевтиняване на продукта, съответно с 2,3%, 4,4% и 6,7%.

Средно за страната, цените в малките търговски обекти са по-високи от тези в големите супермаркети с 0,09 лв./кг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.