1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Хващат 10 хиляди бутилки фалшив алкохол от България в турския град Мерсин

Хващат 10 хиляди бутилки фалшив алкохол от България в турския град Мерсин

Полицейската акция била предприета по сигнал

При акция на турската полиция в пристанищния град Мерсин на Средиземно море са били разкрити 10 хиляди бутилки с фалшив алкохол, внесени нелегално от България.

При друга акция, също в Мерсин, били разкрити 50 хиляди пакета цигари и 23 тона чай, внесени нелегално в Турция. Арестувани са трима души, които се занимавали с пласиране на фалшиви стоки, предимно алкохол и цигари. Води се разследване. Полицейската акция била предприета по сигнал.

Екипи на Службата за борба срещу нелегалния трафик и организираната престъпност проследили един ТИР след влизането му на турската митница Капъкуле на границата с България. След като камионът влязъл в Мерсин, бил спрян за проверка, при която били намерени бутилките с алкохол. От разпита на задържаните се установило, че алкохолът менте бил произведен в България и е бил предназначен за пласиране в Турция около новогодишните празници. Не се съобщава регистрационния номер на ТИР-а.

През септември полицията в Истанбул задържа 12 души, между които четирима българи за участие в канал за производство и продажба на фалшив алкохол.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.