1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Инспектори на БАБХ са извършили около 1200 извънредни проверки на хранителни продукти

Инспектори на БАБХ са извършили около 1200 извънредни проверки на хранителни продукти

Няма основателна причина да се очаква спекулативно покачване на цените на някои от традиционните продукти за Великден и Гергьовден

По случай предстоящите празници Великден и Гергьовден Агенцията по безопасност на храните вече е извършила около 1200 извънредни проверки на хранителните продукти в търговската мрежа.

Това заяви д-р Любомир Кулински – директор на дирекция „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните, цитиран от Агенция Фокус. Той посочи, че едно от най-често срещаните нарушения е незаконното добиване и продажба на агнешко месо и допълни, че за решаването на този проблем от Агенцията по безопасност на храните вече са потърсили съдействие от икономическа полиция.

„Вече сме провели разговори с Главна дирекция „Национална полиция” в София и сме пуснали писмо до нашите областни директори да търсят съдействие от униформени полицаи за извършване на проверки на нерегламентирани места.”, каза експертът и допълни, че сътрудничеството с МВР е добра практика, която се осъществява от няколко години.

Д-р Любомир Кулински заяви, че няма основателна причина да се очаква спекулативно покачване на цените на някои от традиционните продукти за Великден и Гергьовден.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.