1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Обсъждат идеята да се направи фермерски пазар в столицата

Обсъждат идеята да се направи фермерски пазар в столицата

Идеята е както в западноевропейските държави, така и у нас веднъж в седмицата фермерите да се съберат и да предлагат своята продукция

Да се направи фермерски пазар в столицата, който да се провежда веднъж в седмицата - тази идея обсъждат няколко асоциации в сектор Земеделие и Столична община. Едно от най-обсъжданите места за събиране на фермерите е паркът Заимов, съобщава Дарик радио.

Идеята е както в западноевропейските държави, така и у нас веднъж в седмицата фермерите да се съберат и да предлагат своята продукция, обясни Албена Симеонова от Фондация за околна среда и земеделие: "Искаме подкрепа да се създаде един фермерски пазар в София, както е в цяла Европа - един ден в седмицата фермерите излизат и продават собствената си продукция. За да можеш да се запознаеш с фермера, ако нещо ти хареса, да си купиш от него и следващия четвъртък да отидеш и отново да си го купиш. Срещаме подкрепата на Столична община, надяваме се в най-скоро време София да е свидетел на първия фермерски пазар в столицата".

Земеделската продукция ще бъде изложена на еднакви щандове, които ще се прибират след пазарния ден. На фермерския пазар биопроизводители от цялата страна ще предлагат продукцията си, като те ще трябва да бъдат сертифицирани и регистрирани като биопроизводители.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.