1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. По-полезни ли са замразените зеленчуци от пресните

По-полезни ли са замразените зеленчуци от пресните

Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества

Изследване показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече хранителни вещества, отколкото пресните, предаде БГНЕС. Независимо, че повече от 80 на сто от потребителите смятат, че пресните зеленчуци са по-полезни, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече важните хранителни вещества. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества, обясняват учени. Диетологът д-р Сара Шенкер заяви, че хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. "Ние си мислим, колкото по-пресни, толкова по-полезни, но често това не е така", заяви тя. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителни вещества, броколите и карфиола 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко важни вещества.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.