1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. През изминалата седмица БАБХ е бракувала над 983 килограма храни

През изминалата седмица БАБХ е бракувала над 983 килограма храни

Продължават и тематичните проверки във връзка с предстоящия Гергьовден

През изминалата седмица инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 1763 тематични проверки във връзка с религиозните празници и 5068 проверки по официален текущ контрол на обекти от търговска мрежа и обществено хранене, съобщиха от агенцията.

По време на текущите проверки, поради констатирани несъответствия с преустановена дейност са 4 обекта, издадени са 389 предписания, 100 Акта за установяване на административно нарушение и са бракувани и възбранени над 983 килограма храни.

Продължават и тематичните проверки във връзка с предстоящия Гергьовден. През изминалата седмицата са извършени 1763 допълнителни проверки в цялата страна. Издадени са 117 предписания и 45 Акта за установяване на административно нарушение. Няма обекти с временна или постоянна преустановена дейност. При тематичните проверки са възбранени и бракувани 84 килограма плодове и зеленчуци, 100 килограма риба и 111 килограма храни от животински произход.

Най-често констатираните нарушения са свързани с неправилно съхранение на продуктите, съхранение и предлагане на продукти с изтекъл срок, без идентификационна маркировка и некоректни търговски документи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.