1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Средната цена на едро на слънчогледовото олио се запазва на ниво от 2,68 лв./литър

Средната цена на едро на слънчогледовото олио се запазва на ниво от 2,68 лв./литър

В четири области е регистрирано леко повишение на стойностите, с между 0,4 и 3,1%

През периода 6 – 13 март 2013 г. средните цени на едро и на дребно на рафинирано слънчогледово олио за страната остават без съществена промяна спрямо предходната седмица.

Средната цена на едро на слънчогледовото олио за периода на наблюдение се запазва на ниво от 2,68 лв./литър. За поредна седмица цените на продукта варират от 2,45 лв./литър до 2,90 лв./литър. В девет от областните центрове се наблюдава понижение на цените, в рамките на 0,4%. В четири области е регистрирано леко повишение на стойностите, с между 0,4 и 3,1%.

Средно за страната, цената на дребно на рафинираното олио в големите търговски вериги (ГТВ) е 2,98 лв./литър, незначително по-ниска в сравнение с предходната седмица (с 0,3%).

При средната цена на дребно на олиото в другите търговски обекти (ДТО) също се наблюдава несъществено понижение спрямо предходната седмица - с 0,3% до 3,17 лв./литър. В малките магазини на страната олиото се предлага на цени от 2,90 лв./литър до 3,68 лв./литър. Единствено в област София е налице повишение на цените спрямо предходната седмица - с 2,6%.

Средно за страната, цените на рафинираното олио в малките търговски обекти са по-високи от тези в големите супермаркети с 0,19 лв./литър, като в Пловдив тази разлика достига до 0,49 лв./литър.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.