1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Свинско месо, възбранено от БАБХ - Ловеч, ще бъде използвано за производство на консерви за кучета и котки

Свинско месо, възбранено от БАБХ - Ловеч, ще бъде използвано за производство на консерви за кучета и котки

Месото е на съхранение в хладилна камера при минус 18 градуса

15 тона свинско месо, които бяха възбранени от Агенцията по безопасност на храните в Ловеч, ще бъдат използвани за производството на консерви за кучета и котки. В момента се правят задължителните изследвания на месото, което инспекторите от Агенцията спряха от влизане в търговската мрежа, предаде БНР. Директорът на областната служба  по безопасност на храните д-р Ивайло Йотов беше категоричен, че месото няма да бъде допуснато до търговската мрежа за човешка консумация.

По думите на Йотов, от Агенцията са дали възможност на транспортната фирма, внесла месото от Белгия до България да избере дали то да бъде предоставено в предприятие за производството на храна за домашни любимци, или да бъде унищожено в екарисаж.

Месото е на съхранение в хладилна камера при минус 18 градуса. То бе възбранено миналата седмица, след като Агенцията по безопасност на храните е установила, че камионът, с който е транспортиран от Белгия към България е катастрофирал в Румъния и там то е било претоварено в друг камион. От пломбираните в Белгия 21 тона в Ловеч са пристигнали 15 тона. Те са пломбирани от властите в Румъния. Останалите 6 тона са били разграбени от роми в северната  ни съседка след катастрофата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.