1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Тенденциите за все по-здравословно хранене личат и при консумацията на ядки и семки

Тенденциите за все по-здравословно хранене личат и при консумацията на ядки и семки

11 % от българите ядат тиквени семки веднъж седмично

Тенденциите за все по-здравословно хранене личат и при консумацията на ядки и семки. Според представеното проучване – 81,7 % от българите предпочитат тези продукти пакетирани, а така те запазват по-дълго здравословните си свойства. Всеки трети от сънародниците ни например похапва тиквени семки поне веднъж месечно. Това сочи проучване, поръчано от Чипи ядки. Тиквените семки се славят отдавна с универсалните си лечебни свойства. 11 % от българите купуват семките от тиква поне веднъж седмично. Те се нареждат на трето място по консумация след фъстъците и слънчогледовите семки, които са любими на българите в по-ниския ценови сегмент.

Нашенци ги намират подходящи за ежедневна употреба (заради ниската цена), традиционни за българския пазар и добра занимавка за „убиване на време”. 48,6 % ги купуват от магазини за сладкарски изделия, а едва 19,9 % - от супермаркетите. С повишаването на културата на хранене на българите се очаква и консумацията на вкусните семки да се увеличи, смятат от Чипи ядки. Личният опит е определящ при избора им. Като втори стимул за покупка анкетираните са посочили промоциите. В момента 80,1% от българите признават, че консумират ядки и семки поне веднъж седмично.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.