1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Токсично зеле в Китай

Токсично зеле в Китай

Десетки разпространители на зеленчуци в Шандонг използват формалдехид, за да запазят продукцията свежа

Китайските власти разследват сведенията, че търговци на зеленчуци обработват зеле с вредния за човека разтвор формалдехид, за да се удължи времето, в което зеленчуците да останат свежи, предава АФП.

Десетки разпространители на зеленчуци в Шандонг използват химикала, за да запазят продукцията свежа, докато тя стигне до пазара, съобщиха по-рано световните медии.

Формаледхидът е често използван като средство за консервиране на лабораторни проби, но може да бъде фатален, ако бъде погълнат. Химикалът е също канцерогенен. Служител в местната управа потвърди, че подобна практика съществува и че властите са започнали разследване, отбелязва агенция КРОСС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.