1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Въпросите на продоволствената сигурност ще бъдат обсъдени на среща в Рим

Въпросите на продоволствената сигурност ще бъдат обсъдени на среща в Рим

Целта на срещата е министрите на земеделието да набележат мерки в борбата срещу глада

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще вземе участие в среща на високо равнище по въпросите на продоволствената сигурност от 16 до 18 ноември 2009 г. в Рим. Събитието се организира от Организацията за прехрана и земеделие на Обединените нации (ФАО).

Срещата в Рим има за цел министрите на земеделието да набележат мерки в борбата срещу глада, като това ще стане с приемане на Декларация. Страната ни изцяло ще подкрепи подготвената Декларация, по чието  изготвяне е взела активно  участие.

В нея ще залегнат основни  акценти свързани със създаване на стратегическа координация на глобално, регионално и национално ниво за оптимално използване на наличните ресурси. Постигане на широкообхватен подход по отношение на продоволствената сигурност, засилване ролята на международните институции и тяхната по-голяма ефективност, както и поемане на постоянни ангажименти за инвестиране в земеделието, ще се уточни още в Декларацията.

България е дългогодишен и активен член на ФАО, с чието съдействие в страната са изпълнени множество проекти в областта на животновъдството, рибарството, горите и аграрната наука.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.