1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 733 млн. евро за развитие на селските райони ще получим от ЕС, заяви Мехмед Дикме

733 млн. евро за развитие на селските райони ще получим от ЕС, заяви Мехмед Дикме

Тази сума беше завишена с над 100 млн. евро от първоначалната рамка

 

733 млн. евро за развитие на селските райони ще получим от ЕС. Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме. Тази сума беше завишена с над 100 млн. евро от първоначалната рамка, добави той.

На заседание на комисията по земеделие и гори представихме всички данни за ангажиментите ни пред ЕС в тази област, заяви Мехмед Дикме. При затварянето на глава "Земеделие" от преговорния процес бяха постигнати изключително добри параметри. Може да се спори дали това беше най-доброто, но за всички е ясно, че има точни правила на преговорния процес, има методика за използване на данните за изчисляване на квотите, обясни министърът на земеделието и горите.

Приоритетите на развитие на българското земеделие от получените договорености са зърнените култури, с винопоризводството и винените масиви, както и тютюнопроизводството, заяви Мехмед Дикме. Много добри бяха параметрите и защитени праговете за отглеждането на плодовете и зеленчуците, добави министърът на земеделието и горите./focus-news.net

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.