1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Агроминистерството ще проверява горите

Агроминистерството ще проверява горите

 

От 20 май ще започне изплащането на субсидиите на производителите, които изнасят земеделска продукция извън страните от Европейския съюз. Това е казал в края на миналата седмица на среща с производители от Пловдивско земеделският министър Мехмед Дикме. Според неговите думи и занапред държавата ще прави това, което зависи от нея, за да субсидира производителите на всички селскостопански култури, независимо дали са полски или оранжерийни.

На място производителите ще трябва да доказват какъв е размерът на обработваните от тях площи. Политиката в синхрон с ЕС ще доведе до премахване на кредитирането, което е довело до фалит много производители. Стопаните, които отглеждат трайни насаждения на държавна или частна земя, ще могат да я купуват срещу компенсаторни инструменти, като за това ще получават съдействие от държавата.

Масирана проверка за собствеността на горите се извършва в цялата страна. Документите за собственост се съхраняват в бившите общински поземлени комисии и ще бъдат проверени стриктно. Общините могат да стопанисват и управляват горския фонд. Там, където собствеността върху горите е предадена неправомерно на общините, тя ще бъде възстановена на държавата, категорични са от агроминистерството./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.