1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Браншови организации настояват за отмяна на решението за безмитен внос на брашно

Браншови организации настояват за отмяна на решението за безмитен внос на брашно

 

Съюзът на мелничарите, Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и Асоциацията на търговците на зърно настояха да се отмени решението на правителството за безмитен внос на брашно. Браншовите организации настояват да се разреши износът на зърно, а държавата да не се намесва на пазара с пшеницата.

Председателят на Браншовата камара на на индустриалните хлебопроизводители Борис Инчев заяви, че извършената продъжба на зърно от Държавния резерв е в нарушение на един от основните принципи, че когато се предлага пшеница на борсата, то трябва да бъде постигната поне съответната най-добра цена в света в момента.

Инчев допълни, че по всяка вероятност длъжностни лица в системата на Държавния резерв, на които е било поверено запазване, съхранение и разпореждане това имущество, са извършили разпореждания, с които е нанесена вреда на държавата с не по-малко от 20 млн. лева. При това положение смятам, че прокуратурата би следвало да се самосезира, а ако не го направи, ние ще изпратим този доклад, посочи още Инчев./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.