1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БРБ поиска спиране на преговорите по глава "Земеделие"

БРБ поиска спиране на преговорите по глава "Земеделие"

Дикме крие договореностите с Европейския съюз

 

Лидерите на партиите, включени в коалиция "Български републикански блок", в понеделник на пресконференция излязоха с официална позиция за спиране на преговорите с Европейския съюз по глава "Земеделие".

"Преговорите да бъдат стопирани до момента, в който министърът на земеделието Мехмед Дикме официално не обяви всички параметри, договорени до момента", обяви на срещата лидерът на Национално сдружение - БЗНС Яне Янев. "Българското земеделие е не по-маловажна глава от глава "Енергетика" примерно, България е традиционна аграрна държава, а се получава така, че страната е единствената посттоталитарна държава в източния лагер, която няма никаква информация по отношение на договореностите за съответните подотрасли в аграрния сектор", допълни още той.

Представителите на БРБ нарекоха политиката на Мехмед Дикме антинационална. Според техни експерти и получената от тях информация от Брюксел, в повече от 30 отрасъла в аграрния сектор в страната квотата за износ е нула. България пък е възприемана като потребител на земеделска продукция, а не като производител.

Ако Дикме не даде ясни обяснения и не представи информация относно договореностите по глава "Земеделие", републиканците смятат да предприемат конкретни мерки, като организиране на подписка между депутатите в парламента, разговор с други политически сили по проблема, както и призоваване на всички земеделски производители в страната да поискат отговорност от министъра на земеделието за скриване на информацията от преговорите с Европейския съюз./в. Посредник

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.