1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До края на годината се очаква броят на одобрените проекти по САПАРД да достигне хиляда

До края на годината се очаква броят на одобрените проекти по САПАРД да достигне хиляда

До края на ноември изплатените на кандидати по програма САПАРД проекти са за 94, 4 млн. лв.

 

До края на годината се очаква броят на одобрените проекти по програма САПАРД за последните 12 месеца да достигне хиляда. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Меглена Плугчиева, след като беше направен преглед на изпълнението на програмата у нас от представители на Европейската комисия.

До края на ноември изплатените на кандидати по програма САПАРД проекти са за 94, 4 млн. лв. Оценката на наблюдаващите е, че има значително увеличаване на темповете, с което се усвояват европарите по тази програма. До момента вече са усвоени 97% от сумите предвидени за 7-те години за инвестиции в земеделски стопанства.

Заместник.-министърът на земеделието Меглена Плугчиева обяви, че предстои да се обърне по-специално внимание на инвестициите в секторите за производство на вино, мляко и преработка на месо, каквато е и препоръката на Европейската комисия. Това си и секторите, в които са усвоени сравнително малко средства.

Пловдив е общината с най-много получени пари за развитие на земеделието, а Видин и Кърджали са най-малко./focus-news.net

 AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.