1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Еврокомисарят по селско стопанство и рибарство Франц Фишлер пристига в България

Еврокомисарят по селско стопанство и рибарство Франц Фишлер пристига в България

Той ще бъде придружен от посланика на ЕК у нас Димитрис Куркулас

 

Еврокомисарят по селско стопанство и рибарство Франц Фишлер пристига в България по повод организираната от ЕК двудневна Конференция "Общата селскостопанска политика и разширяване – възможности и перспективи". Форумът ще се проведе на 15 и 16 март т.г. в столичния хотел "Шератон".

В първия ден от посещението си - 15 март - еврокомисарят по селско стопанство и рибарство Франц Фишлер и министър Мехмед Дикме ще посетят община Троян, където ще проведат срещи със земеделски стопани и фермери. В 11 ч. се очаква еврокомисарят да разгледа кравеферма за месодайни говеда в землището на с. Старо село.

По-късно в същото село той ще посети лицензираното за износ в ЕС млекопреработвателно предприятие – "Кондов". Обиколката на еврокомисаря предвижда и посещение в Троянския манастир.

Франц Фишлер ще бъде придружен от посланика на ЕК у нас Димитрис Куркулас, представители на Еврокомисията и заместник министрите Меглена Плугчиева и Бойко Боев.

Визитата на Франц Фишлер включва срещи с президента Георги Първанов, министър-председателя Симеон Сакскобургготски, вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева и министъра по европейските въпроси Меглена Кунева.

На 16 март еврокомисарят ще бъде удостоен с почетното звание "ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА" от ректора на УНСС доц. Борислав Борисов. Тържествената церемония е от 9.30 ч. в академичната зала на университета. Фишлер ще произнесе академична реч в присъствието на преподаватели, студенти и журналисти. Конференцията се открива на 15 март в хотел "Шератон" от 9.30 ч.

Редът и допускането за протоколни снимки е определен от Делегацията на ЕК у нас. За целта фоторепортерите и операторите, които желаят да направят снимки в началото на конференцията, трябва да попълнят и изпратят формуляра в Делегацията на ЕК –
http://scic.cec.eu.int/scic/owa/WEB_MTKF.reg_form?confID=04AGRISOFIA

Пресконференция на еврокомисаря Фишлер е предвидена на 16 март от 14.40 ч. в Информационния център на ЕК – ул. "Московска" 9./МЗГ

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.