1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Франц Фишлер и Мехмед Дикме в Ловеч и Троян

Франц Фишлер и Мехмед Дикме в Ловеч и Троян

Обиколката на Франц Фишлер предвижда и посещение в Троянския манастир

 

Еврокомисарят по селско стопанство и рибарство Франц Фишлер пристига в България по повод организираната от Европейската комисия двудневна конференция на тема "Общата селскостопанска политика и разширяване - възможности и перспективи", съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и горите. Форумът ще се проведе на 15 и 16 март в хотел "Шератон".

В първия ден от посещението си, 15 март, еврокомисарят по селско стопанство и рибарство Франц Фишлер и министър Мехмед Дикме ще посетят община Троян, където ще проведат срещи със земеделски стопани и фермери. В предварителната програма е предвидено еврокомисарят да разгледа кравеферма за месодайни говеда в землището на село Старо село, както и лицензираното за износ в Европейския съюз млекопреработвателно предприятие "Кондов", което също се намира в Старо село. От аграрното министерство информираха още, че обиколката на Франц Фишлер предвижда и посещение в Троянския манастир.
Франц Фишлер ще бъде придружен от посланика на ЕК у нас Димитрис Куркулас, представители на Еврокомисията и от заместник-министрите Меглена Плугчиева и Бойко Боев.

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.