1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Холандския министър на земеделието Корнелис Веерман пристига у нас в събота

Холандския министър на земеделието Корнелис Веерман пристига у нас в събота

 

Приключването на преговорите ни по глава "Земеделие", подготовката и прилагането на европейските изисквания и законодателство в областта на селското стопанство ще бъдат обсъдени в събота от министър Мехмед Дикме и холандския министър на земеделието, природните ресурси и качеството на храните Корнелис Веерман.

Министър Веерман пристига у нас по повод предстоящото Холандско председателство на Европейския съюз от 1 юли т.г. По време на разговорите холандската страна ще представи приоритетите на своето председателство в областта на земеделието. Двамата министри ще обсъдят двустранното сътрудничество по туининг проекти "Изграждане на Разплащателна агенция и подготовка за въвеждане на интегрирана система за администриране и контрол /ИСАК/. Проектът се финансира със средства по ФАР, като първата част от него е на стойност 3 млн. евро.

Тема на разговорите ще бъде и предприсъединителна стратегия на МЗГ и МОСВ в областта на агроекологията.

Министрите ще дадат пресконференция от 11.30 ч. Презентирането на проектите е открито за журналистите - 11 ч. – събота в Големия колегиум на МЗГ.

Очаква се министър Дикме и екипът на министерството, водещ преговорите по глава "Земеделие" да направят изявление по повод предстоящото затваряне на главата.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.