1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Искат прозрачност за хартата на МЗГ

Искат прозрачност за хартата на МЗГ

 

Експерти на Министерството на земеделието и горите написаха т.нар. харта на клиента, в която са събрани правилата и описани стандартите за административно обслужване във ведомството, които трябва да са публични. В хартата е залегнала информация за услугите, които се правят и сроковете, в които трябва да се даде отговор от служителите на министерството по всеки един повод.

Оттам заявяват, че очакват от гражданите уважение, пълна информация за желаната услуга, свободни мнения. Те пък се обаждат и искат да знаят къде да намерят пълния текст на хартата, за да се ориентират за всички услуги, информираха от областната дирекция "Земеделие и гори"-Монтана.

Хората най-много се интересуват от сроковете по заявления за земята - за наеми, договори, оземляване, аренди, промяна предназначението на земеделска земя, продажби, откази и т.н. Искат да знаят и какви са тарифите на таксите за услугите, които според тях трябва да са окачени на публично място в общините. Мнозина се оплакват и от отношенията на чиновниците. В такива случаи те трябва да напишат жалба, ако не са доволни от обслужването, действието, или поведението на някой чиновник, и да я адресират до директора на инспектората на агроведомството, а отговор трябва да получат до 30 дни./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.