1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изменения в Закона за облагане доходите на физически лица

Изменения в Закона за облагане доходите на физически лица

 

Измененията в Закона за облагане доходите на физически лица се отнасят до Данъчното облагане на земеделските производители през 2004 г. Със закона за измениние и допълнение на закона бяха изменени разпоредбите на чл.12, ал.3 от ЗОДФЛ, отнасящи се до необлагаемите доходи.

Със задна дата, считано от първи януари 2004 г. не се облагат с данък доходите на физическите лица, регистрирани като тютюнопроизводители и земеделски производинели, включително извършващите дейност като еднолични търговци, за непреработена растителна и животинска продукция, в т.ч. за пчеларство, бубарство, сладководно рибивъдство от изкуствени водоеми и оранжерийно производство без декоративното.

До 31.1.2003 г. тази донъчна преференция се ползваше от всички земеделски производители, независимо дали са регистрирани като такива.

Регистрацията на земеделските производители се извършва по реда на Наредба №3 от 1999 г. - За създаване и подържане на регистър на земеделските производители, издадена от Министъра на земеделието и горите.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.