1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Комисията по селско стопанство на парламента на провинция Райнланд - Пфалц е на посещение у нас

Комисията по селско стопанство на парламента на провинция Райнланд - Пфалц е на посещение у нас

След пристигането си немските депутати ще се срещнат за разговори с българският министър на земеделието Мехмед Дикме

 

Комисията по селско стопанство и лозарство на парламента на провинция Райнланд - Пфалц ще посети България от днес до 18 юли, по покана на заместник-министъра на земеделието и горите д-р Меглена Плугчиева, съобщиха от Германското посолство в София.

Делегацията ще бъде ръководена от заместник-председателя на парламента на провинцията, госпожа Хелга Хамер. След пристигането си немските депутати ще се срещнат за разговори с българският министър на земеделието Мехмед Дикме. Ще имат среща и с председателя на комисията по земеделие при българския парламент Пламен Моллов.

На 16 юли немските гости ще дадат пресконференция от 9 часа в зала 3 на хотел Радисън. След пресконференцията експертите в сферата на земеделието ще дискутират с господин Кристоф Щок, заместник-управител на делегацията на ЕС в София бъдещето на българското земеделие в Европейския съюз. След обяд депутатите ще посетят множество производствени и преработвателни земеделски предприятия в района на градовете София и Пловдив. За следващия ден са предвидени посещения на множество предприятия, като например завод за консерви, подпомаган по програмата САПАРД, и скотовъдно предприятие в Пазарджик. В програмата на делегацията са предвидени и множество културни мероприятия като посещение на Бачковския манастир, стария Пловдив и Копривщица./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.