1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Комисията за избор на проекти по програма САПАРД одобри 39 проекта

Комисията за избор на проекти по програма САПАРД одобри 39 проекта

Общата им инвестиционна стойност е 72 514 020 лв.

 

39 са одобрените по програма САПАРД общински проекти на последното заседание на Комисията за избор на проекти. Общата им инвестиционна стойност е 72 514 020 лв., съобщиха от Агенция САПАРД

26 са одобрените проекти по мярка 7, насочена към обновяване и развитие на селата, опазване и съхраняване на селското наследство и културни традиции. Основна част от тях са за изграждане и подобряване на водоснабдителната, канализационната и уличната мрежа. Една от общините ще ползва финансова помощ за културно-информационен център. 39 507 517 лева е стойността на инвестициите по тази мярка. По нея ще бъдат подписани договори с кметовете на общините: Суворово, Тутракан, Две могили, Лозница, Златарица, Опака, Сливо поле, Венец, Ружинци, Ардино, Садово, Ситово, Бойница, Невестино, Лом, Медковец, Бойчиновци, Алфатар, Цар Калоян, Грамада, Кула, Стрелча, Борино, Вършец, Струмяни и Дългопол.

13 на брой са одобрените проекти по мярка 8 – за развитие и подобряване на междуселищната инфраструктура, на обща инвестиционна стойност 33 006 503 лв.

Инвестициите на 10 от тях са насочени към сектора за подобряване и разширяване на междуселищната инфраструктура – реконструкция на пътища IV клас, един е за подобряване на пътищата, водещи към природни и исторически забележителности и паметници на културата и два - за подобряване и разширяване на съществуващата междуселищна водоснабдителна инфраструктура. Финансова помощ за тези дейности ще получат общините: Хасковски минерални бани, Хитрино, Якоруда, Кубрат, Стражица, Долни Чифлик, Белоградчик, Павел баня, Омуртаг, Завет, Котел, Антоново и Стралджа.

269 проекта на обща инвестиционна стойност 159 489 923 лв. по мярка 1 – инвестиции в селски стопанства, също са одобрени на последното заседание на Комисията.

С одобрените на 29 юли 2004 год. инвестиции общият брой на проектите по САПАРД от стартирането на програмата до днес става 1732 бр., а общата им стойност – 1 335 392 713 лв.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.