1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Контрол по вътрешните и граничните водоеми на страната с патрулни лодки

Контрол по вътрешните и граничните водоеми на страната с патрулни лодки

Плавателните средства са на стойност 719 000 евро и ще бъдат доставени от Холандия

 

17 патрулни лодки за извършване контрол по вътрешните водоеми на страната, два патрулни катера за обход на река Дунав и два големи патрулни катера за контрол на водите на Черно море ще получи Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на тържествена церемония утре – 23 юли пред ресторант “Урвич” на брега на езерото Панчарево.

Събитието ще бъде открито от министър Мехмед Дикме и изпълнителният директор на ИАРА Ерман Занков, след което ще се проведе тържествен водосвет на лодките.

Плавателните средства са на стойност 719 000 евро и ще бъдат доставени от Холандия по линия на инвестиционен проект на програма ФАР за “Повишаване административния капацитет на ИАРА.

Двата големи патрулни катера ще бъдат разположени във Варна и Бургас, катерите които ще патрулират по река Дунав ще бъдат разположени във Видин и Русе, а 17-те малки моторни лодки ще се разпределят между териториални звена на ИАРА, където наличието на контролни органи е най-належащо.

С помощта на новопридобитите плавателни съдове, специално обучени служители към регионалните звена на ИАРА ще извършват обход и наблюдение на речните и черноморските територии на България, като ще следят за нарушения и бракониерска дейност. В случай, че бъдат констатирани нарушения, служителите ще налагат парични санкции, глоби и наказателни актове.

За работа на дунавските и черноморските катери ще бъдат назначени капитани и ще бъдат сформирани екипажи с контролираща функция, чийто членове ще бъдат допълнително назначени на щатни бройки към МЗГ.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.