1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кравар поиска дотации от Брюксел

Кравар поиска дотации от Брюксел

 

Фермер от пазарджишкото село Добровница поиска светкавична дотация от Европейския съюз за 10-те си крави. Подготвям писмо, което ще изпратя до Европейската централа в Брюксел чрез министър Меглена Кунева, зарече се 67-годишният стопанин Стоян Николов. В епистоларна форма той щял да настоява за моментална субсидия в размер на 900 евро за 10-те си добичета. Бай Стоян щял да приложи и снимка на своята фаворитка - елитната крава Пенка. Тя дава по 13 л мляко на ден и не отстъпва по нищо на алпийските си колежки, дори е по-интелигентна от тях, категоричен е фермерът.

Ние вече сме взели-дали, който дочака
2007- а дочака, тюхка се животновъдът. Грижата му била по-скоро да оцелее стопанството. Едва ли една швейцарска крава е по-достойна да получава по 900 евро годишно от моята Пенка, мотивира се бай Стоян. Ако получа дотацията, ще се грижа за животинките като за истински дами, дори ще им въведа и специална подсилваща диета, хвали се кандидат-европеецът. Все пак с тези пари може да поминем и ние с бабата, признава той.

Единственото притеснение на бай Стоян е, че и неговите колеги от селото и околностите щели да поискат същата дотация, а това щяло да притесни европейците./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.