1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Квотите по глава "Земеделие" са най-големият капан

Квотите по глава "Земеделие" са най-големият капан

 

Оновният капан в затворената вече глава "Земеделие" е разпределението на квотите. Никой досега не е казал нищо по въпроса как ще бъдат разпределени договорените квоти по региони и отрасли, каза вчера Владимир Кисьов от СДС, след приключване на двудневен агрофорум на синята партия в Кранево.

В него участваха представители на 30 браншови организации на производители и преработватели и преподаватели от агроинститути. "Сигурно е могло и повече да се постигне в преговорите. По- лошото е, ако не опазим това, което съществува. Неусвояването на квоти може след време да доведе до редуцирането им. Ликдивирани отрасли няма. Опасността идва от там, че ако не се съобразяваме с реалностите на европейския пазар, можем да се самоликвидираме", коментира Кисьов и даде пример с млекопроизводителите, които трябвало да се обединят в сдружения, в противен случай са обречени на неуспех.

Има съвпадение в принципите за управление у 60-70 % от десните и центристки партии, каза Кисьов. "Това не означава общи листи, а ще стимулираме обединяването на всички тези малки партии, за да прескочат 4- процентната бариера и да бъдат наши партньори след парламентарните избори", уточни той./monitor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.