1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Мехмед Дикме ще се срещне днес с депутати от парламентарната делегация на немския парламент

Министър Мехмед Дикме ще се срещне днес с депутати от парламентарната делегация на немския парламент

 

Министър Мехмед Дикме ще се срещне днес – 15 юли, с депутати от парламентарната делегация на немския парламент от провинция Райнланд-Пфалц.

Делегацията, водена от заместник-председателят на Ландтага Хелга Хамер, пристига на 3-дневно посещение в България. Основната причина за посещението на германската делегация в България е положителното активно сътрудничество между страната ни и провинция Райнланд-Пфалц в областта на селското и горското стопанство.

Двете страни си оказват активно взаимодействие в областта на винарството, осъществяване и контакти между институциите, обучение и специализация на български експерти в областта на винопроизводството, участие на германски фирми в проекти по САПАРД, обмяна на опит в областта на екологичното земеделие и селския туризъм. В резултат на успешното сътрудничество в областта на винарството, България е избрана за почетен гост на изложението "Вино в замъка", което се провежда всяка година в гр. Кобленц от Индустриалната и търговска камара на Кобленц, и събира най-добрите винари и търговци на вина от Германия.

По време на престоя си в страната, немската делегация ще посети фирма за производство на биологични краставици, винарска изба, фирма за производство на плодове и зеленчукови консерви, модернизирана по програма САПАРД и кравеферма в с. Костиево.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.