1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министрите на земеделието на Албания, Македония и Босна и Херцеговина пристигат в България

Министрите на земеделието на Албания, Македония и Босна и Херцеговина пристигат в България

 



Министрите на земеделието на Албания, Македония и Босна и Херцеговина пристигат по покана на министър Мехмед Дикме в Пловдив, където ще се проведе конференция на високо ниво под надслов: "Инициатива за развитието на винарството и лозарството в страните от Югоизточна Европа".

 Страните си ще представят още зам.-министрите на земеделието на Сърбия и Черна гора и Румъния. От българска страна ще участват също така зам.-министрите Бойко Боев, Меглена Плугчиева и Нихат Кабил.

Земеделските министри на Албания, Македония и Босна и Херцеговина ще участват с доклади в конференцията. Изказвания ще направят още ръководителят на ГТЦ Ханко фон Кнобелсдорф и Никола Николов - председател на НВЛК.

Делегатите на форума ще обсъдят възможностите за развитие на лозарството и винарството в контекста на разширяването на Европейския съюз.

 Форумът се организира от МЗГ със съдействието на Германското дружество за техническо сътрудничество (ГТЦ) и Националната лозаро-винарска камара и ще се проведе в рамките на Международното изложение "Винария 2004"./ focus-news.net

AGRO.BG

 



 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.