1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Неясна държавна политика със зърното

Неясна държавна политика със зърното

 

Помолен как ще коментира резултатите от проверката в "Държавен резерв и военновременни запаси" Васил Калинов каза на пресконференцията във вторник:

- Аз поставям въпроса от друга гледна точка - къде е единната икономическа политика на държавата. Тук проблемът е до ролята и мястото на Министерство на икономиката. Според мен министър Шулева дължи обяснение пред народното представителство за поведението на икономическото министерство, тъй като дебатът за зърното бе само преди месец и там се взеха решения, които засягат не само "Държавен резерв", а цялата политика на държавата за зърното. Заради това е нормално да се попитаме дали всичко не е умишлено и кой цели подобен хаос. Аз лично ще информирам министър-председателя, след като вицепремиерът Шулева не е в състояние да дефинира ясна държавна политика в търговията със зърно.

Ще сезирам главния прокурор на републиката за забавянето на материалите някъде по веригата. Лично ще помоля председателя на комисията господин Моллов да занесем папките на Филчев. Установихме, че от резерва липсват 130 000 тона зърно и никой не даде логично обяснение на тези липси. За мен това е суперограбване, но никой нищо не прави. Три пъти икономическа полиция влиза в резерва и три пъти твърди, че всичко било наред. Е, аз твърдя, че не е наред и настоявам компетентните органи да си свършат работата. Настоятелно ще помоля Никола Филчев да се вземат мерки по материалите на анкетната комисия. Ние установихме крупни далавери в резерва, но не сме специалисти. Има институции в държавата, които могат и трябва да работят по случая. Твърдя, че само месец след приключване на работата на нашата комисия, "Държавен резерв" започва отново да върти разни номера. Е, не трябва ли някой да сложи край на това?/mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.