1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ниски изкупни цени на кравето мляко и телешкото месо

Ниски изкупни цени на кравето мляко и телешкото месо

Във Велико Търново се проведе семинар на тема „За повече мляко-повече знания“

Ниски изкупни цени на кравето мляко и телешкото месо. Такива са проблемите на фермерите от Великотърновско. В Старата столица се проведе семинар на тема „За повече мляко-повече знания“. Сред организаторите на дискусията е Националното сдружение на говедовъдите в България. Животновъдите от Великотърновския регион са категорични, че проблемите с ниските изкупни цени на кравето мляко са от дълги години и приходите не могат да покриват разходите им.

Председателят на Националния съюз на говедовъдите в България Михаил Михайлов не отрича, че има разминаване между изкупната цена на млякото в Северна България и тази в Южна. Въпреки че първата е по-ниска, според него е нормална и няма да доведе до допълнителни трудности за животновъдите.

Друг проблем за животновъдите е ниската изкупна цена от два лв. за кг телешко месо. Това също се превръща в тенденция без особени приходи.

Освен насоки за правилно отглеждане и развитие на животновъдството, по време на семинара бяха представени и нови продукти за храненето на говедата. Вече се предлага нов протеинов концентрат, който може да намали разходите за фураж с до 100 лв. на тон.   

Автор: Мирела Дончева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.