1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НС няма да изслушва земеделския министър за цените на хляба

НС няма да изслушва земеделския министър за цените на хляба

Снимка:

Според социалистите в страната има зърнена криза

Парламентът отказа да изслуша министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за наличните количества зърно в страната, седмичното потребление и цените на пшеницата, брашното и хляба, информира БТА.

От "Коалиция за България" поискаха Найденов да бъде изслушан утре в началото на заседанието заради драстичното увеличение на цената на хляба в последните седмици и съмнения за зърнена криза в страната. Предложението беше отхвърлено и при прегласуването с 41 гласа "за", 31 "против" и 57 "въздържал се". Искането подкрепиха народните представители от "Коалиция за България", ДПС и "Синята коалиция".

Снощи по време на традиционната си пресконференция социалистите заявиха, че има зърнена криза в страната и точно по тази причина земеделският министър трябва да бъде изслушан в парламента. Според лидера на БСП Сергей Станишев министърът трябва да даде обяснение за повишението на цената на хляба, има ли достатъчно запаси на зърно в страната и предстои ли внос.

Корнелия Нинова обясни, че дори да има зърно, то вече е договорено за износ, а в същото време расте вносът и то на много по-високи цени. До 22 януари 2011 година са внесени 24 255 тона хлебна пшеница., а са изнесени от България 1,6 млн. тона пшеница, заяви "червеният" депутат, цитиран от Dariknews.bg.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.