1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Обезщетяват бивши собственици на земя в област Монтана

Обезщетяват бивши собственици на земя в област Монтана

 

Над 8 хиляди декара земи в околностите на селата на Монтана от общинския поземлен фонд са отделени за обезщетяване на бивши собственици. На сесия малкият парламент прие предложението на Общинската служба по земеделие и гори и одобри терените.

В края на декември миналата година общинските съветници отново дебатираха темата. Тогава те гласуваха изменение на решение от март 2001 г., отнасящо се също до обезщетяване на бивши собственици. Тогавашната поземлена комисия не предвидила факта, че предложените от парцели места ще ограничат достъпа до мери, пасища, ниви. Когато започна ограждането на терените от собствениците, припламнаха искри на напрежение и народните избраници оторизириха кмета да назначи комисия, която да извърши преглед на земите от общинския поземлен фонд и да актуализира проекта за обезщетенията. Последваха редица срещи с кметове и наместници.

Градоначалникът Златко Живков се срещна със заместник аграрния министър Нихат Кабил и директора на дирекция "Поземлени отношения" Бюрхан Авазов. Така се стигна до предложението 8055,209 декара масиви и парцели на стойност 3 554 138 лева от Общинския поземлен фонд да бъдат дадени за обезщетявани на собственици. На неудовлетворените да се предложат терени в други населени места, решиха общинските съветници./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.