1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Община Дупница получава 750 000 евро за селски туризъм

Община Дупница получава 750 000 евро за селски туризъм

 

За изграждане на туристически обекти в община Дупница ще бъдат отпуснати по предприсъединителни и програми 600 000 евро и 300 000 лева от проект "Красива България". За цялата Кюстендилска област са отпуснати 5 700 000 евро по предприсъединителни програми за изграждането на туристически обекти, заяви Силвия Балинова, отговорник за мониторинга в Кюстендилска област в Министерството на икономиката.

С тези пари кметът на Дупница Първан Дангов има идея селата Бистрица и Самораново да бъдат направени атрактивни села, които да привличат туристи и от чужбина. Тяхното местонахождение е в полите на Рила, заобиколени са с красива природа и буйни реки и това дава предпоставка за развитие и на селски туризъм. Осъществява се и едно от предизборните обещания на градоначалника на Дупница за изграждането на атрактивен Бели път, който е успореден на Е-79, но в планината над селищата от Дупнишко, Рилско и Кочериновско и стига до Рилския манастир.

В понеделник градоначалникът Първан Дангов отива в София, за да получи официално разрешение по проект "Красива България" за реконструкция на джамията, която е в центъра на Дупница, и средновековната черква "Свети Никола" в Дупница. Тези два обекта са туристически атракции и културни центрове на Дупница. За тях са отпуснати 300 000 лева по проект "Красива България". Работата по тези два културни обекта ще започне още във вторник./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.