1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Общо събрание готвят млекарите

Общо събрание готвят млекарите

Вчера, 10 май, в София се проведе заседание на управителния съвет на Националната асоциация на млекопроизводителите

 

Вчера, 10 май, в София се проведе заседание на управителния съвет на Националната асоциация на млекопроизводителите. След като преди около месец в Плевен се срещнаха млекопроизводители и преработватели, за да разговарят за цената на млякото, темата за ниските изкупни цени продължи да бъде основна за фермерите. Ще припомним, че срещата в Плевен, която беше за производители и мандраджии от цяла Северна България, завърши със скандал. До разбирателство не стигнаха и участниците в аналогична среща за Южна България, която беше проведена в Пловдив.

Наред с този най-важен въпрос за фермерите, на вчерашното си заседание управителният съвет на НАМП обсъди и дневния ред на предстоящото на 12 май общо събрание на браншовата асоциация. Промени в устава, предвид на взето решение за обединяване на всички браншови организации в сектора, ще бъдат обсъдени и приети на предстоящото събрание. Ще се разгледат и предложения за име на окрупнената браншова организация.

Очакванията на фермерите са, че след обединяването на седемте асоциации, свързани със сектор "Мляко", действията на всяка една от тях ще бъдат съгласувани с останалите. Ще припомним още, че НАМП поиска подписът на председателите по места да стоят под разрешителните за субсидиране на производството на качествено мляко, защото браншовите организации са тези, които могат най-точно да удостоверят кой е производител и какво количество мляко произвежда./в. Посредник

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.