1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От днес до 16 юни е отворен втори прием на заявления по интервенциите „Инвестиции в лозаро-винарския сектор“ и „Инвестиции в екологични съоръжения“

От днес до 16 юни е отворен втори прием на заявления по интервенциите „Инвестиции в лозаро-винарския сектор“ и „Инвестиции в екологични съоръжения“

Кандидатите могат да подават документи за финансова подкрепа, единствено чрез Системата за електрони услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“

От днес /03 юни/ до 16 юни 2024 г. е отворен вторият прием, който е само за авансови плащания, по интервенциите „Инвестиции в лозаро-винарския сектор“ и „Инвестиции в екологични съоръжения“ в лозаро-винарския сектор.
Приемът се извършва съгласно чл.5, ал.2 от Наредба № 14 от 11.09.2023 г. за условията и реда за предоставяне на финансова помощ по интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г. 
Със Заповед № РД09-1230/01.12.2023 г. на Министъра на земеделието и храните, са определени бюджетите по двете интервенции, финансирани от  Европейския фонд за гарантиране в земеделието (ЕФГЗ) за периода 2024 – 2026 г.  
16 269 174.59 лв. е общият бюджет по интервенция „Инвестиции в лозаро-винарския сектор“, а 5 145 600.00 лв. е общият бюджет по интервенция „Инвестиции в екологични съоръжения“.
Припомняме, че за първи път в лозаро - винарския сектор са допустими инвестиции в екологични съоръжения. 
Кандидатите могат да подават документи за финансова подкрепа, единствено чрез Системата за електрони услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“ с квалифициран електронен подпис (КЕП).
За въпроси, свързани с подаването на заявленията, те могат да се обръщат и към посочените на интернет страницата на ДФЗ телефони в работни дни, от 09 до 17,30ч.
Цялата информация за подаване на заявления по двете интервенции е публикувана на сайта на ДФЗ. 
Цялата информация във връзка с интервенция „Инвестиции в лозаро – винарския сектор“ и интервенция „Инвестиции в екологични съоръжения“ може да намерите на сайта на ДФЗ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.