1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Открива се станция за изкуствено осеменяване на зайци

Открива се станция за изкуствено осеменяване на зайци

 

Зам.-министърът на земеделието и горите Бойко Боев ще открие утре, 19 ноември в 11.00 часа в Учебно-опитната горска станция “Петрохан” към Лесотехническия университет в с. Бързия, община Берковица.

30 000 лв. е целевата субсидия отпусната от ДФ “Земеделие” за изграждането на станцията, а закупуването на апаратурата за осеменяване е от МЗГ.  След откриването на станцията ще се проведе семинар на тема “Съвременно състояние на зайцевъдството в България”.

Доклад за състоянието на сектора зайцевъдство ще бъде представен от  Цветан Димитров - директор на Дирекция “Животновъдство” в МЗГ. По-късно експерти от Дирекция “Развитие на селските райони и инвестиции” ще представят пред участниците в семинара доклад за усвояване на средствата по програма САПАРД за обучение. В семинара ще вземат участие представители на Асоциацията на зайцевъдите, Тракийския университет, браншови организации, земеделски производители и фермери.

Събитието се организира от Министерството на земеделието и горите, Лесотехническия университет и Германското дружество за техническо сътрудничество.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.