1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отпуснаха средства за семена за рапица реколта 2005

Отпуснаха средства за семена за рапица реколта 2005

Срокът за усвояване на средствата по целевата субсидия за закупуване на семена за посев на рапица е 15 октомври

 

Вече тече краткосрочната финансова линия на Държавен фонд "Земеделие" за подпомагане на земеделските производители за закупуване на семена за посев на рапица от реколта 2005.

Линията е целева субсидия и за цялата страна тя е в размер на 200 хиляди лева. От Областната дриекция на ДФ "Земделие" в Плевен припомнят, че според нормативната уредба на фонда максималният размер на паричните средства, които един земеделски производител може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии, е до 130 000 лв. Максималната площ, за която той може да сключи договор с ДФ "Земеделие" за засяване на рапица, е 3 000 декара.

По тази финансова субсидия фондът финансира част от разходите за закупуване на семена за посев на рапица и предоставя на земеделските производители до 3.50 лв/дка с ДДС. Посевният материал трябва да бъде закупен от лицензирани фирми - производители или търговци на семена и посадъчен материал. Има и изискване към фактурата за закупените семена да бъдат приложени документи за лиценза на фирмата, както и семеконтролно свидетелство за качеството на посевния материал.

Срокът за усвояване на средствата по целевата субсидия за закупуване на семена за посев на рапица е 15 октомври./posredniknews.com

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.